Składniki na spód: 3 szklanki mąki, 1 szklanka cukru, 2 łyżki ciemnego cacao, Te składniki dokładnie wymieszać,przesiewając mąkę i cacao przez sito.Dodać 2/3 kostki masła lub margaryny do pieczenia ciasta oraz 2 żółtka i kilka kropli olejku migdałowego.Ciasto posiekać nożem, a potem wyrobić na gładką masę.Gotowe wyłożyć na blachę posmarowana tłuszczem i wysypana bułka tartą. Wszystkie białka ubijamy na sztywną pianę Masa serowa: 1 kg białego sera, 8-10 żółtek, 1 szklanka cukru, cukier waniliowy 1/4 szklanki oleju, 1/4 szklanki mleka, Kilka kropli olejku migdałowego, Brzoskwinie z puszki, Sparzone rodzynki. Składniki mieszamy i stopniowo,delikatnie dodajemy ubitą piane z białek. Gotową masę przelewamy na ciasto na blaszce do pieczenia. Piec w temperaturze 180 stopni C.przez 60 min. Gdy sernik przestygnie można go posypać cukrem pudrem lub polać polewą czekoladową. Polewa czekoladowa: 3/4 kostki margaryny do ciasta rozpuść z 3 łyżkami mleka i 1 łyżką cukru.Cały cz
Ciekawy blog.Są tu gify,przepisy kulinarne i różne porady,linki do ciekawych stron,muzyka.